Як не переплатити й влаштувати незабутнє дитяче свято

20 січня 2021

Як вибрати місце і час

Обираючи місце проведення свята, важливо враховувати кількість запрошених людей. Маленька компанія, що складається з найближчих, може зручно розташуватися в кафе, але для великої й шумної тусовки краще орендувати відповідний за розміром майданчик і скористатися доставкоюготової їжі. Юним гостям потрібний простір, а дорослим – комфорт. Щоб вибрати краще приміщення, враховуйте його розмір, стиль оформлення, меблі, що надаються, і умови оренди, а також місце розташування, чи зручно добиратися до орендованого майданчика.

Для дитячого дня народження зазвичай буває досить 5 годин. Перша година йде на «розгойдування», подальші 3 – на рухливі ігри та шоу аніматорів, роботу фотографа. І залишається ще година на прибирання майданчика або «останню дискотеку». Після такої програми діти вдосталь награються і набігаються, а їх легка втома буде батькам в радість.

Чи потрібні послуги аніматорів

Дітям швидко стає нудно від дорослих розмов за столом (про роботу, сім'ю, політику). Веселі аніматори в яскравих костюмах відмінно їх розважать, організують ігри, звільнивши дорослим час для відпочинку. Замовляючи таку послугу, не слід покладатися на свій вибір. Краще заздалегідь дізнатися в іменинника, яких саме героїв мультфільмів і казок він хотів би бачити на своєму святі.

Робота аніматора оплачується почасово. Краще обирати перевірені майданчики, які надають такі послуги. Достовірні відгуки можна отримати у рідних, колег, сусідів, які замовляли аніматорів на схожі заходи. У них же можна подивитися фото, які допоможуть зробити остаточний вибір.

Чому краще покликати фотографа

Враження від святкової події хочеться зберегти надовго, особливо якщо це стосується ваших дітей. Сучасні мобільні телефони дозволяють робити безліч фото з високим розділенням. Але узявши на себе роль фотографа, ви не зможете приділити досить уваги близьким за столом і сповна насолодитися смачною їжею. Професіонал впорається з цією роботою набагато краще.

Обирати фотографа зручно в соціальних мережах – на сторінці профілю можна подивитися безліч його робіт. Це допоможе зрозуміти, який стиль роботи для нього прийнятніше – портретні знімки або фото в русі. Професійний фотограф уміє піймати та зафіксувати найцікавіші моменти, несподівані емоції, загальний настрій компанії. До того ж ви можете замовити обробку фото та із задоволенням демонструвати їх своїм близьким і знайомим.

Прикраса залу кулями – створюємо особливу атмосферу

Надувні кульки незмінно створюють на майданчику святкову атмосферу, а у дітей вони викликають особливо радісні емоції. Повітряні кулі відрізняються не лише за забарвленням, але і за розмірами, формою. Можна придбати надувні прикраси у вигляді улюблених мультиплікаційних героїв, звірів або цифр.

Вирішивши прикрасити приміщення повітряними кулями, можна заощадити свій час і звернутися в спеціальну фірму. Замовляючи прикраси, залиште деякий часовий запас, щоб їх привезли мінімум за півгодини до приходу гостей. Якщо ви встигнете їх вчасно розставити, ваші близькі з порогу потраплять в казкове царство. Ефектно виглядають кулі під стелю, а для прикраси столу і майданчика, де працюватиме фотограф, можна придбати надувні прикраси з блискучим конфетті усередині, які створюють святковий фон для фото.

Меню на дитяче свято

Традиційно такий захід неможливий без солодощів і торта, але дорослі гості не обійдуться без закусок, гарячих блюд. Продумувавши меню, важливо враховувати тривалість вечірки:

  • для організації короткої урочистості досить легких закусок;
  • якщо свято триватиме 3 години й більше, варто обирати ситну їжу в достатній кількості.

Вибір пунктів меню залежить від тематики заходу і переваг гостей. Якщо ви плануєте зібрати тільки близьких родичів, особливо старшого покоління, краще не відмовлятися від традиційних блюд і з обережністю купувати екзотичну їжу. Щоб заощадити час, можна скористатися послугами кейтерингу. Компанія BOX Catering пропонує доставку готової їжі на дитяче свято. Замовляючи кейтеринг, ви позбавляєтеся від клопоту по приготуванню блюд, прикрасі столу і прибиранню брудного посуду.

Орендуючи приміщення, важливо заздалегідь уточнити в адміністратора наявність посуду і дізнатися, чи можна приносити свою їжу або замовлятикейтеринг. Організовуючи захід, варто передбачити не лише смачну, але і корисну їжу. На стіл можна поставити декілька тарілок з фруктами, порізаними на шматочки, якими діти із задоволенням поласують в перервах між іграми.

Торт і свічки – головний атрибут урочистості

Важливий атрибут дня народження – торт зі свічками. Він може бути будь-якої форми та змісту. Чотири солодкі яруси, декоровані горою вершків і шоколадним фонтаном, або звичайний домашній «медяник» – будь-який торт має бути прикрашений свічками.

Кульмінація свята – вимкнене світло, приховане дихання гостей. Іменинник збирає усі сили, загадує найпотаємніше бажання і разом задуває усі свічки на торті. Це магічний момент, без якого не буває ідеального дня народження і який обов'язково треба зафіксувати на фото.

Розмір торта повинен відповідати кількості учасників вечірки, щоб кожному дістався заповітний шматочок. Стандартна порція – 150 грамів на людину, але краще готувати цей кулінарний шедевр із запасом. Доповненням до торта будуть інші солодощі, які можна заздалегідь вибрати та отримати з доставкою прямо на місце урочистості.

Як закінчити захід

У звичайному випадку задування свічок означає закінчення заходу і завершення роботи аніматорів. Але, покуштувавши солодощів, діти отримують новий заряд енергії, знову починають бігати та грати, їм складно пояснити, що вже пора додому.

Після торта краще надати юним гостям ще годину на рухливі ігри з аніматорами й танці, щоб у них з'явилася приємна втома. За 15 хв. до закінчення часу оренди залу можна запропонувати їм прибирання приміщення в ігровій формі. Складання подарунків і роздача повітряних куль допомагає дітям налаштуватися на те, що свято завершене. Замовивши ресторанне обслуговування BOX Catering, господарям урочистості можна не турбуватися про прибирання зі столу і миття посуду, а у гостей залишаться найпозитивніші враження про захід.