5 закусок, які ідеально підійдуть для дитячого пікніка

22 жовтня 2021

Дитяче свято - це веселощі і смачне частування. І пощастило, якщо урочистий день збігається з календарем з погодою, що підходить для пікніка. Адже тоді можна влаштувати на природі невеличкий бенкет. Яскраві бутерброди і порційні страви можна приготувати самостійно, витративши на повну організацію їжі 1-2 дня, а можна оформити замовлення на кейтеринг (доставку готової їжі). Наприклад, зібрати індивідуальний набір з пропозицій компанії або просто замовити цілий бокс готової їжі для пікніка до Дня народження .

Для проведення незабутнього пікніка з нагоди дитячого Дня народження кейтеринг & ndash; ідеальне рішення. Адже гості отримають смачні, різноманітні закуски, приготовані професійними кухарями зі свіжих продуктів спеціально для вашого свята. При цьому приймаюча сторона також встигне вдосталь насолодитися їжею, приділяючи час ігор і бесід, а не організації харчування (не потрібно нічого нарізати і розкладати порціями).

5 ідей для дитячого Дня народження на природі

Ні для кого не секрет, що утримати дитину за столом довше п'яти хвилин в момент свята досить складно. А щоб маленькі гості самі за стіл побігли, та ще й їли з апетитом, то потрібно вибрати найцікавіші страви і на вигляд, і на смак.

В першу чергу варто подумати про яскравість столу. Наприклад, постаратися використовувати якомога більше різних кольорів: червоний, жовтий, оранжевий і зелений повинні скласти базу, оскільки в такий палітрі найбільше фруктів і овочів. Далі можна додати їжу багатокомпонентну і підфарбовану (в синій колір, фіолетовий, рожевий). Наприклад, з цим завданням легко впорається кенді-бар, де можна розмістити кекси з кольоровим кремом, порції помадки, морозива, попкорну.

В якості основних страв рекомендуємо вибрати класичні, які будуть до смаку майже кожній дитині. Наприклад:

  • невеликі котлетки в поєднанні з булочкою і овочами;
  • сосиски в тісті;
  • овочеві і хлібні палички;
  • нарізки сиру і шинки.

До солоного асорті обов'язково потрібно додати солодкий стіл. На пікніку краще використовувати ті солодощі, для яких умови спеки не страшні. Найкраще подавати бісквіти, вафлі з різною начинкою, рахат-лукум і зефір. Рекомендуємо торти і тістечка з кремом на основі вершкового масла використовувати тільки в прохолодний день або зберігати їх в міні холодильнику до самої подачі.

Якщо визначитися з формуванням меню складно, тоді розгляньте 5 класних ідей, які додадуть дитячому пікніка особливий урочистий шарм.

Корн-доги

Найулюбленіше ласощі дітей різного віку & ndash; це сосиска в тісті. Особливо цікавий варіант цієї страви в американській версії приготування. Класичний рецепт бере початок в 1920-х і називається корн-дог (за аналогією з хот-догом, де слово & laquo; корн & raquo; означає кукурудза). Принцип приготування передбачає обсмажування сосиски в кукурудзяному тісті у великій кількості масла. Після обсмажування корн-дог набуває рівний золотавий колір і дуже хрустку скоринку. Таку їжу зручно подавати і їсти на пікніку, оскільки сосиска надіта на дерев'яну шпажку.

Шашлички з курки

М'яке соковите м'ясо тільки з вогню - що може бути смачніше? Ця страва відмінно підійде в якості головного гарячого, оскільки воно досить ситне і володіє яскравим смаком. Для приготування дитячої версії рекомендуємо вибрати соковиту частина курки (м'ясо з стегенець без кістки) або філе. Невеликі шматочки ідеально маринувати в соєвому соусі з часником. Для більш ефектної подачі курку перемежовують з овочами - помідорами чері або болгарським перцем. Подавати шашлички рекомендуємо в поєднанні з делікатним кетчупом.

Овочеві палички з соусом

Хрусткі і різнокольорові палички в прозорих стаканчиках доповнять пікнік святковим видом. Можна нарізати великою соломкою солодку моркву, а ще: огірки, селера і болгарський перець. Вони підходять для дитячого Дня народження на природі, оскільки:

  • їх зручно їсти,
  • вони подобаються дітям,
  • вони не псуються в умовах спеки.

Додати смаку овочевим паличок допоможе соус & ndash; наприклад, сметанний із зеленню і часником. Звичайно, для дитячого свята краще вибрати ніжний варіант, в якому часник лише надає легкий аромат, а не гостроту. В якості альтернативи можна подати до хрустким овочам кисло-солодкий соус на основі пюре манго.

Міні-бургери

Бургер - ідеальна їжа для швидкого перекусу. Тому закритий бутерброд відмінно впишеться в формат пікніка. Його дуже зручно їсти: не потрібно ні тарілка, ні прилади, а тільки чисті руки. Для дорослих бургер - це відмінна можливість нагодувати дитину ситно і смачно. За списком інгредієнтів це блюдо - повноцінний обідній комплект: булочка як джерело вуглеводів, котлетка як білка і свіжі овочі як джерело клітковини. Щоб не витрачати ні хвилини часу на приготування такої їжі для гостей, краще замовити цілий бокс готових міні-бургерів .

Маршмеллоу в шоколаді з горіхами

Якщо обраний формат пікніка, то, ймовірно, буде мангал. Коли вже з'їдено гаряче м'ясо, бургери і навіть розрізаний торт, можна влаштувати ще одне незабутнє ласощі: обсмажений маршмеллоу.

Маршмеллоу -це особливий вид зефіру, який використовують для обсмажування на мангалі. Нанизані на тонку дерев'яну шпажку, шматочки білого або кольорового зефіру злегка обсмажують на відкритому вогні. Усередині солодкі грудочки плавляться до консистенції білкового крему, а зовні покриваються тонкою рум'яною скоринкою. На додаток до зефіру відмінно підійдуть додаткові інгредієнти: обсмажені горіхи і натуральний шоколад.

Всі страви зручно замовляти через службу доставки. Тоді досить лише відкрити коробку, і кожен гість самостійно зможе вибрати собі будь-яку страву за смаком.