Чому фуршет кращий за банкет, що таке фуршет, особливості проведення банкету

20 січня 2021

Що таке фуршет?

Напевно немає такої людини, яка не знає що таке фуршет. Захід в цьому форматі відрізняється від звичного усім банкету, адже тут гості не сидять за столом, а стоять. Офіціанти ж обов'язково стежать за тим щоб у відвідувачів були напої, закуски й ненав'язливо пропонують їм їх. Свої особливості має і складання меню, а також організація столу. У першому ряду розташовують різні канапе. Друга лінія відведена під салати, третя — під м'ясні блюда, а в центрі розміщують десерти. На фуршетах зазвичай подають легкі напої. А свобода пересування дозволяє відмінно провести час в компанії приємних людей.

Особливості проведення банкету

Цей захід носить куди більше офіційний характер, ніж легкий і невимушений фуршет. Якщо серед запрошених є статусні гості, то краще організувати саме банкет. Він дозволить здивувати своїм розмахом і вишуканим меню. Тут вже не обійтися просто холодними закусками й десертами. Обов'язково має бути декілька позицій основних блюд

План розставляння столів може бути різним. У класичному варіанті, це один довгий стіл або багато круглих столиків. Також може бути “Т”, “Ш” чи “П”-подібне розставляння. Орієнтуватися необхідно на площу. Цей формат заходу підходить для проведення весілль, корпоративів, святкувань днів народжень, ювілеїв. Звичайно, банкет обійдеться дорожче, ніж фуршет, але якщо вирішили влаштувати такий захід вдома або на природі, замовте доставку готової їжі на корпоратив у компанії BOX catering. Наші кухарі зможуть довести до гастрономічного екстазу розбалуваних поціновувачі смачної їжі, а нові технології дозволять доставити усі блюда гарячими й свіжими.

Що вибрати?

Однозначно відповісти на питання, що краще фуршет або банкет складно, адже у кожної людини свої переваги й бачення ідеального відпочинку. Головні переваги фуршету:

  • можливість організувати масовий захід навіть в недостатньо великому приміщенні;
  • свобода спілкування і пересування. Гості не прив'язані до конкретного місця за столом і вільно можуть міняти місце дислокації, обираючи компанію до душі;
  • економія. Якщо порівняти витрати на банкет або фуршет, розраховані на однакову кількість людей, то перший вийде набагато дорожче.

Правда захід такого формату зазвичай триває недовго. Так що, якщо хочете вечірку до ранку, то краще зупинитися на банкеті. Він має наступні плюси:

  • можливість провести вечір з максимальним комфортом;
  • ідеально підходить для тривалих заходів, час тривалості яких понад 5 годин;
  • різноманітне меню;
  • високий рівень організації.

Але, таке застілля має один істотний недолік — вартість.

Вибір формату свята залежить від безлічі чинників — засобів, віку і статусу запрошених. Якщо переважно буде публіка з людей у віці, то їм важко стояти на ногах, а ось для неофіційного заходу за участю молоді ідеально підійде фуршет!