Фуршет на день народження; рекомендації експерта

20 січня 2021

Святковий фуршет: його переваги та особливості

Основна особливість фуршету в тому, що гості не розсаджуються, а вільно переміщаються по залу. Це створює цілу низку переваг:

  • активне спілкування і вільний вибір співрозмовника;
  • невимушена обстановка;
  • можливість запросити велику кількість людей і розмістити на малій площі.

Уздовж стін розташовується фуршетна лінія, за якою офіціанти обслуговують гостей і бармени готують безалкогольні напої. Порційні пригощання і закуски можна брати самостійно. У залі встановлюються коктейльні столики, щоб можна було зручно їсти стоячи. Використаний посуд складається в окремому приміщенні.

На фуршеті вилка виступає основним столовим приладом. Меню включає канапе, порційні салати та десерти, м'ясні закуски. Офіціанти підтримують порядок, оновлюють сервірування, замінюють використані тарілки й порожні пляшки. Вартість проведення урочистості залежить від кількості учасників, великої кількості їжі, додаткових розважальних послуг.

Доставка їжі або повноцінне обслуговування

Замовляючи фуршет в кейтеринговій компанії, ви отримуєте повне сервісне обслуговування з використанням спеціального банкетного устаткування. Воно включає сервірування столів, поновлення блюд, прибирання брудного посуду, офіціантське обслуговування гостей. Заздалегідь із замовником обговорюються усі нюанси та вартість послуги.

Можливий варіант –доставка готової їжі. Організатор урочистості отримує готові блюда в одноразовій презентабельній тарі, розставляє їх на столах. У такому разі треба потурбуватися про правильне сервірування, прикраси, обслуговування запрошених і прибирання після свята.

Щоб вибрати, який з цих двох варіантів краще для вашого випадку, слід відштовхуватися від бюджету заходу. Доставка готової їжі – це економніше за вартістю, але вимагає великих витрат часу і стараннішої підготовки з боку організатора свята. Окрема доставка блюд вважається більше відповідною для невеликих дружніх вечірок, в яких бере участь менш як 50 осіб.

Плануючи виїзне обслуговування, важливо пам'ятати, що логістичні витрати з доставки їжі, персоналу та устаткування розподіляються на усіх запрошених: чим більше у вас буде гостей, тим менше вартості заходу на одну людину. Кейтеринг у форматіфуршету від BOX Catering – це повний спектр пригощань, комфортний сервіс, можливість організації анімаційних станцій, щоб гості могли спостерігати процес приготування блюд як розважальне шоу. Такі вистави вносять живий струмінь в плавну течію вечірки.

Плануємо пригощання: розрахунок кількості їжі

Знаючи число запрошених і тривалість урочистості, можна розрахувати, скільки їжі треба замовляти, приблизно оцінити вартість урочистості. На одну людину треба планувати 500-1000 г їжі та від 300 мл безалкогольних напоїв. Якщо компанія переважно складається з дівчат, в меню слід включати більше салатів і канапе, а кількість гарячих м'ясних закусок можна зменшити. На кожного гостя знадобиться не менше 400 г їжі.

Збираючись запросити чоловічу компанію, треба передбачити більше гарячого і ситних блюд, зменшити кількість салатів, особливо якщо планується надлишок міцного алкоголю. Якщо фуршет триватиме понад 6 годин, на кожного учасника слід розраховувати не менше 700 г їжі та 500 мл безалкогольних напоїв. У такому разі об'єм їжі не залежить від співвідношення чоловіків і жінок серед запрошених.

Замовляючикейтеринг на день народження, важливо пам'ятати, що співробітникам обслуговуючої фірми треба час на монтаж і демонтаж устаткування, особливо якщо гостей досить багато. Часові рамки заходу, як і його вартість, обговорюються заздалегідь. Фахівці BOX Catering допоможуть вам організувати свято, яке надовго залишиться приємним спогадом для вас і ваших близьких.