Як швидко накрити стіл для домашньої вечірки?

15 вересня 2021

Організація будь-якого заходу вимагає безліч зусиль, будь то просто вечірка в колі найближчих друзів або пишне святкування дня народження. Але все частіше люди стали цінувати свій час, сили й тому довгі застілля стали замінювати фуршетом. А наша готова їжа для вечірки, дозволить здивувати гостей приголомшливими кулінарними шедеврами витративши на це мінімум сил і часу!

Корисні поради, як швидко і зі смаком накрити стіл для вечірки

Сьогодні саме фуршет вважається найдемократичнішим способом сервірування святкового столу. У перекладі з французького це слово означає “на виделку”, що максимально точно відображає особливості такого заходу. Адже основним інструментом на нім є саме цей столовий предмет!

Фуршет має безліч переваг, головні з них:

  • захід такого формату ідеально підходить, якщо є обмеження за часом. Зазвичай фуршет триває не більше за 4-х годинник, чого не можна сказати про банкет, тривалість якого може затягнутися на більш тривалий час;
  • можливість запросити велику кількість людей. В цьому випадку не треба обмежуватися кількістю “сидячих” місць, гості вільно переміщатимуться по кімнаті, головне щоб був доступ до столу;
  • свобода спілкування. Гості самі можуть обирати собі співрозмовника, переміщаючись по залу. У час же класичного застілля, спілкування обмежується тільки сусідами по столу.

Також варто зазначити, що в основному для фуршету використовують холодні закуски, порційні десерти, а їх готувати значно простіше, ніж блюда для банкету. Але якщо немає ні часу, ні сил, то готова їжа на стіл від BOX Catering стане справжнім виходом з положення.

Грамотна підготовка – запорука успіху

Хоча, на перший погляд, може здатися що організувати фуршет дуже просто - це помилка. Щоб такий захід пройшов ідеально треба продумати кожну дрібницю, починаючи від грамотного меню і закінчуючи організацією зон для тих, хто палить, а також розставлянням посуду. Майте на увазі в цьому випадку келихів, виделок і тарілок знадобиться у 2, а то і 3 рази більше, ніж запрошених. Якщо не маєте в розпорядженні такої кількості посуду, завжди можна орендувати її в спеціальних компаніях або ж використати красиві одноразові набори. Також не забудьте запастися красивими шпажками.

Важливу роль грає і грамотне розставляння столів. Вони мають бути розташовані так, щоб забезпечувався вільний доступ з будь-якого боку. Як правило, їх розставляють в центрі залу у формі букви “П”, “Т” чи прямокутника, а спеціальні скатертини-мальтони приховають місця стиків і дозволять створити видимість єдиної композиції. А ось якщо на святі будуть діти, краще накрити їм окремий стіл, зі спеціальним меню і напоями.

Музичне оформлення має бути обов'язкове. Для такого заходу краще над усе підібрати легку ненав'язливу музику. Причому вона не повинна перебивати гостей, тому не робіть її занадто гучною. А якщо продумаєте і розваги, наприклад, організуєте зону для настільних ігор або запросите професійного ведучого, то такий вечір точно не буде нудним.

Обов'язково поставте на вході столик з напоями. Причому вони мають бути різноманітними — безалкогольні, слабоалкогольні й міцні, газовані та натуральні соки, вода. Такий аперитив обов'язково підніме настрій гостям і настроїть їх на дружній лад.

Меню для фуршету

Яка вечірка без їжі? І звичайно ж, вона має бути смачною і різноманітною, щоб задовольнити усіх гостей. Тому не треба зациклюватися тільки на певних блюдах, наприклад, м'ясних, також на столі мають бути присутні вегетаріанські закуски, сири, риба. Крім того, фуршетне меню має бути барвистим, так що не бійтеся розкласти акуратні бутерброди з червоною ікрою на зелене листя салату, а шпажки з сиром прикрасити маслиною або оливкою.

Головною закускою будь-якого фуршету вважається канапе. Для їх приготування можна використати самі різні інгредієнти – риба, м'ясо, птах, ковбаси, сири, овочі, чорнослив, маслини й ікра. Маленькі акуратні сендвічі дуже зручно їсти. Також обов'язково на фуршетному столі мають бути присутні м'ясні нарізки, звичайно, якщо не йдеться про вегетаріанську вечірку, де усі гості не вживають м'ясо. Це може бути домашня буженина, ковбаси, копчене м'ясо, шинка, бекон і навіть сало. А ось легкі закуски на шпажках, такі як креветки, яблуко і лосось, сир і маслини, ананас, не залишать байдужою жодну представницю прекрасної статі, а асорті з маринованих овочів належним чином оцінять навіть чоловіки, адже така закуска підійде навіть до міцних напоїв.

Ще одно пригощання, яке має бути присутнім на кожному фуршеті – десерт. Це можуть бути й солодкі фруктові тарілки, і акуратні тістечка, і невеликі мафіни або порційне желе.

Дотримуючись цих простих правил вийде організувати ідеальний фуршет. А якщо немає часу самостійно готувати блюда, то завжди можна скористатися послугами фахівців. Готова їжа в коробках на корпоративи та домашні заходи від BOX Catering найсмачніша і свіжіша. Фахівці ретельно підбирають кожен інгредієнт, щоб наші клієнти могли насолодитися бездоганними пригощаннями. А стильні упаковки виглядають дуже презентабельно, але головне, після вони просто викидаються і ніякої гори брудного посуду!

З нами ви легко зможете організувати бездоганне свято і душевно відпочити в колі близьких друзів.