5 ідей для оригінального фуршету

20 січня 2021

Їстівна галерея

Під час класичного фуршету холодні й гарячі закуски розміщують на горизонтальних столах. Але чом би не задіяти вертикальні поверхні, наприклад стіни? Для корпоративу буде доречно зробити їстівне панно із зображенням логотипу компанії, для весілля – романтичну композицію. Декор може бути будь-яким, головне щоб він підходив до теми заходу.

Основу зробіть з вузьких підвісних полиць, дерев'яних рам, спеціальних панно, гачків і ниток. При розміщенні пригощань використайте такі прийоми:

  • випічку підвісьте на гачки (заздалегідь зробивши невеликі отвори);
  • канапе приколіть шпагами;
  • фрукти прив'яжіть нитками;
  • салати в скляночках поставте на полички;
  • рідкі пригощання розкладіть у баночки та підвісьте за нитки.

Головне при оформленні вертикальної галереї – не боятися включити фантазію. Тоді подання вийде оригінальним і здивує гостей вечірки.

Грейзинг

Це вид фуршету, на якому усі перекушують не відходячи від столу. Такий формат відрізняється розслабленою атмосферою і спілкуванням в широкому колі друзів.

З англійського “грейзинг” дослівно перекладається як “накрити поляну”. Усі закуски подають одночасно, тому вам не доведеться залучати додатковий персонал. Але порції мають бути маленькими – так на столі поміститься багато варіантів пригощань. У меню можуть входити абсолютно різні блюда: салати в кошиках, порізані на кубики тверді сири, десерти в скляночках, цукерки ручної роботи, фруктові й м'ясні канапе.

Класичний фуршетний стіл у форматі “все і відразу” припускає подання закусок на великих тарілках, дерев'яних дощечках або етажерках. Якщо ви хочете щось оригінальніше – зверніть увагу на доставку готової їжі в коробках. На сайті компанії “BOX Catering” ви знайдете понад 85 видів боксів із закусками, гарячим і десертами, які стануть смачним і неординарним наповненням для грейзинг-фуршету.

Політ фантазії

Якщо ви хочете захід з повітряним оформленням, задійте підвісні конструкції. Вони чіпляються до стелі за вірьовки, але з боку здаватиметься, ніби вони парять в повітрі. Над одними столами можна закріпити прозорі чаші зі шматочками сиру або цукерками, над іншими – вузькі полиці з тістечками або канапе. Також вражають фруктові композиції з винограду, яблук, бананів, ківі, апельсинів і різних ягід.

Повітряне сервірування у поєднанні з правильним освітленням створює атмосферу чаклунства і загадковості. Такий антураж добре вписується у свята з казковою тематикою (дитячий день народження з феями, весілля в стилі попелюшки, корпоратив для працівників б’юті-індустрії).

Вінтажний буфет

Стилізація під старовину знаходиться на піку популярності. Ретро вечірки – це можливість для молодого покоління уявити, як жили раніше, а для людей старше – поностальгувати за минулим. Крім того, вінтаж і бохо – це дуже красиво. Якщо ви задумали захід в одному з цих стилів, в якості меблів для фуршету можна вибрати старовинний буфет. Він виконуватиме не лише своє пряме призначення, але і стане екстравагантною прикрасою. Наявність декількох полиць дозволить розмістити велику кількостей блюд. Доповнить подання вінтажний посуд: розписні блюдця, чашки й позолочені вилки.

Що стосується варіантів пригощань – їх рецепти можуть не бути старовинними, але смачними мають бути обов'язково. Для вишуканого свята підійдуть такі гастрономічні поєднання:

  • помідори чері, ніжний сир фета та італійський соус песто;
  • мус з лосося каперси, Бородінський хліб і зелень;
  • пармська шинка з крем-сиром, яблучною чатні, чебрецем і соусом зі смородини;
  • класичний тірамісу з маскарпоне, печивом савоярді та какао.

Звичайно, щоб приготувати такі делікатеси, доведеться витратити немало часу. Або не доведеться? У тому випадку, якщо ви замовте послугу виїзного кейтерингу. Компанія “BOX Catering” оперативно доставить готову, і найголовніше смачну їжу, а також організовує фуршет відповідно до ваших побажань і бюджету.

На кінчику вилки

Коли на святі багато людей, біля фуршетного столу може виникнути черга. Оригінальне подання блюд на вилках запобіжить такій ситуації. Для цього наколіть інгредієнти на зубчики та розмістіть столові прилади зубцями вгору на невеликій відстані один від одного.

Ще один з варіантів такого подання – використати ложки. У них зручніше подавати блюда з рідким соусом. При сервіровці розкладіть столові прилади по кругу або збудуйте в ряд.

Організувати небанальний фуршет не так вже і складно. Головне оберіть спосіб подавання, який найкраще підходить вашому святу і будьте відкриті до нових експериментів.