Особливості організації харчування на конференціях і виставках

19 січня 2021

Організація таких подій займає мінімум 5 місяців, а іноді й майже увесь рік. Треба продумати безліч деталей починаючи від вибору локації, спікерів/експонентів, розміщення іноземних компаній, контенту, грамотно розписати таймінг, логістику, скласти бюджет і звичайно потурбуватися про харчування гостей. Якщо на майданчику немає кафе або ресторану, то без кейтерингу вам не обійтися. Нижче ми поділимося основними порадами з організації харчування на різних типах заходів від BOX Catering.

Особливості організації харчування на конференціях і виставках

Частіше усі ці 2 типи заходів – це досить масштабні події від 500 гостей і вище. Виставки тривають декілька днів, тому за увесь період їх може відвідати 5 000 –10 000 гостей. Обидва типи заходів мають дуже насичений таймінг. З харчування організаторам рекомендуємо передбачити уранішню каву з елементами легкого сніданку, 2 перерви на каву-паузу впродовж дня по 15 хвилин кожна і повноцінний ситний ланч. Кількість їжі залежить від завантаженості програми й часто від бюджету, який виділяє компанія організатор, але напої (кава, чай, вода, соки) мають бути в доступі постійно. На конференції вартість квитків досить висока, тому харчування входить у вартість. На виставках воно пропонується на розсуд гостей за додаткову плату.

Для легкого сніданку ми рекомендуємо наступні набори боксів:

  • Cinnabon big box;
  • Cheese big box;
  • Finger food big box;
  • ЗСЖ dessert big box для тих, хто на правильному харчуванні;
  • Pie big box.

Для перерв на кава-паузи у нас є спеціальні готові рішення зі свіжої випічки, шоколадного брауні та домашньої граноли :

  • Coffee break classic smart box;
  • Coffee break light smart box;
  • Dessert big box з улюбленими десертами в порційних скляночках.

Обід на виставках найчастіше йде за додаткову плату, але на конференціях він входить у вартість. Як правило, саме під час обідів гості знайомляться один з одним і починають вести ділові переговори вже сидячи за столом. BOX Catering рекомендує:

  • Chicken big box
  • Hot fish big box
  • Hot meat big box
  • Пісний big box
  • Chef salads big box

Правила столового етикету на ділових переговорах

Несподіване корисне знайомство може статися абсолютно на будь-якому заході й найкомфортніше продовжити спілкування на перерві під час ланчу. Для того, щоб ваше спілкування з простого обіду переросло в подальшу ділову співпрацю, слід дотримуватися декількох правил столового етикету :

  1. Поводьтеся спокійно і невимушено. Займіть комфортне для вас положення навпроти співрозмовника і почніть невимушену бесіду.
  2. На час ланчу поставте свій телефон на безшумний режим і постарайтеся не займатися розв'язанням сторонніх питань під час спілкування.
  3. Зберігайте розслаблену атмосферу в перші 30 хвилин обіду. Познайомтеся ближче та обговоріть нейтральні теми. Не заговорюйте про справи до тих пір, поки ви не закінчите з їжею і вам не подадуть напої. Після цього можна переходити до основної теми розмови.
  4. Пам'ятайте, що ви все ще знаходитеся на семінарі або конференції й це не зовсім зручне місце для фіксації домовленостей. Тому головною метою обіду повинна стати наступна зустріч вже в офісі у більш корпоративній обстановці, де ви зможете обговорити нюанси та підписати договір.

Чому варто замовити харчування в BOX - Catering?

Ми найшвидший і мобільніший кейтеринг і у нас є 2 варіанти організації харчування на вашому заході:

  1. Ви можете самостійно сформувати меню у нас на сайті та замовити доставку необхідної кількості боксів без обслуговування. Це значно економить бюджет. А фуршетні лінії з боксів виглядають самодостатньо і красиво на будь-якій каві-паузі й фуршеті. У вартість вже включені якісні дерев'яні прилади та екопосуд.
  2. Для ланчу або вечірніх гала-фуршетів під час тимбілдингу, корпоративного заходу або після завершення семінару ми рекомендуємо скористатися послугою кейтерингу з обслуговуванням. Наш менеджер складе меню за допомогою конструктора закусок, коли можна буде міксувати блюда з різних боксів враховуючи ваші побажання. Також ми надамо в оренду скляний посуд, меблі, офіціантів і скатертини.

Для організації доставки боксів в Києві та Одесі нам треба всього пару годин, а для повноцінного кейтерингу всього 24 години.