Особливості та переваги фуршету

20 січня 2021

Що таке фуршет і коли він актуальний?

Фуршет є нетривалим прийомом з холодними закусками й напоями. Цей досить нестандартний захід, оскільки гості не сидять на стільцях за столом, а стоять.

Цей захід актуальний у випадку:

  • коли запрошених надто багато, а приміщення невелике;
  • немає можливості приготувати до приходу гостей повноцінну вечерю;
  • необхідно створити легку дружню атмосферу, що спонукає до невимушеного спілкування.

Це один з найдемократичніших способів організації заходу, причому кількість запрошених може бути якою завгодно. Свято в такому форматі має свої традиції й особливості. Із-за того що гості в основному знаходяться на ногах, дуже важливо грамотно розставити столи. Між ними повинне залишатися досить місця, щоб люди могли вільно підійти й узяти потрібне пригощання. У кутах приміщення зазвичай ставлять невеликі квадратні столики з попільничками, де збираються ті, що палять.

Меню припускає велику кількість холодних закусок. Це можуть бути різні канапе, м'ясна і сирна нарізка, асорті з маринованих овочів, фрукти й солодощі. Причому існують правила сортування столу. У першій лінії розміщують канапе, в другій — салати, третій ряд відводиться під м'ясне меню, а в центрі знаходяться десерти.

Також має свої особливості й обслуговування заходу цього формату. На відміну від традиційного банкету, офіціанти повинні ненав'язливо пропонувати гостям закуски та напої. Приділяючи особливу увагу людям, що знаходяться подалі від столів. Також вони зобов'язані стежити за посудом — прибирати порожні пляшки, замінювати використані тарілки й оновлювати сервірування.

Захід в цьому форматі актуальний для організації практично будь-яких свят, особливо ділового характеру. А BOX catering готов забезпечити доставку їжі на корпоративи. Наші кухарі використовують тільки найсвіжіші продукти й готові проявити справжню майстерність в кулінарії, а висококваліфіковані фахівці з легкістю організують захід будь-якого масштабу. Якщо ж провести таким чином весілля, то урочистість обійдеться значно дешевше, ніж у випадку з традиційним застіллям. Така форма актуальна для будь-якої обстановки, будь то виїзний кейтеринг, ресторан або ж офісне приміщення. Але головне, це повна свобода пересування і спілкування, адже у гостей немає прив'язки до певного місця.

Правила етикету на фуршеті

Окрім організаційних особливостей, такий захід вимагає особливої поведінки й від гостей. Запрошені приймають їжу неспішно, наповнюючи тарілку їжею за потреби. Потому як занадто велика кількість їжі виглядатиме не етично, та і не зовсім зручно. Також є своя традиція і відносно вживання напоїв. На відміну від банкетів, на фуршетах не заведено цокатися, а якщо хтось з гостей і вирішив вимовити тост, то тримати чарку слід нижче рівня очей, людей, що оточують вас.